Värt att veta...

Frågor och svar

När kan jeg ha pengarna på mitt konto?

Vi sätter in pengarna på ditt konto så snart som möjligt - samma dag eller senast vardagen efter att vi godkänt ditt lån.

Vad får jag för ränta?

När vi har fått din ansökan gör vi en individuell kreditprövning. Den avgör hur mycket du får låna och till vilken ränta. Räntan hos Spargo Finans ligger mellan 9,84% och 21,60%. Din årliga- och effektiva ränta framgår av det låneavtal vi skickar till dig.

Hur mycket kan jag låna?

Vi erbjuder lån upp till 150 000 kr.

Hur ansöker jag om ett lån hos Spargo Finans?

Fyll i formuläret längre ner på sidan och skicka in till oss. Så snart vi mottagit din ansökan gör vi en sedvanlig kreditprövning. Ansöker du om lån inom våra öppettider får du svar redan inom en timme. Annars nästa vardag.

Hur gör jag för att få lånet utbetalt?

Du skriver bara under låneavtalet som vi skickar till dig. Om du signerar med bank-id kan du få pengarna redan samma dag som vi godkänner lånet, eller senast 2 vardagar efter.

3 goda råd om ekonomi

Innan du lånar kan det vara en bra idé att få en överblick
över din vardagsekonomi. Här får du tre goda råd innan du lånar pengar.


1. Gör en budget
Hur mycket pengar går åt till boende, telefon, försäkringar och andra fasta utgifter? Transport, mat och nöjen?
Se till att det finns utrymme för allt detta i din budget liksom för oförutsedda utgifter såsom en bilreparation eller ett tandläkarbesök.

 

2. Se hur mycket du får över
Budgeten ger dig en överblick över dina inkomster och utgifter och hur mycket pengar du får över varje månad. På det sättet vet du om du har utrymme för att kunna återbetala ett lån. Det kan vara lockande att låna pengar till en skön semester eller den hemmabio du saknar. Men glöm inte att det snart blir vardag igen. Om ekonomin blir för tajt är priset kanske för högt. Det vet du bäst själv. Var ärlig mot dig själv och låna bara om du har utrymme kvar för att kunna återbetala lånet.

 

3. Undvik påminnelser - betala via autogiro
Autogiro är både det enklaste och billigaste sättet att betala  dina räkningar på. Anslut dig bara en gång så då dras beloppet automatiskt från ditt konto varje månad.
På det sättet slipper du hålla reda på betalningsavier - och påminnelser om du skulle glömma att betala dem.

 

Budgetmall - färdig att använda
Om du inte är van vid att göra en budget kan en mall vara till god hjälp. Fyll i dina inkomster och utgifter, rad för rad, så räknar mallen automatiskt ut hur mycket du får över.
Hämta din Excel budgetmall här - så kommer du snabbt igång. Budgetmallen är helt privat. Det är bara du som har tillgång till den, eftersom du sparar den på din dator.